vrijdag 5 februari 2016

Vrijdag vaste bezetting kinderen en leiding
KDV: Elias, Joep, Joni, Julia, Vigo
BSO: Joris / Eke, Elin, Juna, Max / Finn, onr. Floris, Matias, Thomas
Leiding: Anja, Roxanne
Stagiaire: Cynthia, Ronja
Vrijwilliger: Erik
BSO ondersteuning: Jan
BSO rijden: Jan, Betsy, Roxanne en/of Anja

5 februari 2016

Bezetting als boven en er is niemand ziek. Het weer is onbestendig en regenachtig.

Roxanne doet verslag:
Om half 9 komt de eerste binnen wandelen. Het is Joni en wat is hij weer vrolijk. Hij wil meteen met de boerderij spelen, die we van Matias hebben gekregen. Even later, schuiven Joep en Elias bij Joni aan. Vigo heeft zijn eigen domein en is in de grote box aan het spelen: staan, zitten, kruipen. Julia komt pas binnen als we al aan het fruit zitten.

Tijdens het fruit is het buiten gaan regenen. Niet echt buiten speel weer. En omdat Joni ziek is geweest, boffen ze allemaal. Lekker binnen spelen met de treinbaan en de boerderijdieren. Julia speelt in de grote box met de blokkenpuzzel. Als ze naar bed moet, blijkt ze haar knuffel niet bij zich te hebben en ze wil/kan niet gaan slapen. Als Emma hem komt brengen na haar toets, slaapt Julia binnen een minuut!

Vigo heeft een erg korte slaap van maar drie kwartier. Hij is echt uitgeslapen en speelt vredig eerst een tijdje in zijn slaapzak in de kleine box. Het is sowieso heel vredig in de kamer.

Het menu: een groententrio van wortel, kool en broccoli met macaroni. Yoghurt toe. Joep en Joni eten direct goed. Elias heeft wat hulp nodig. Om half 1 liggen ze alle drie al in bed. Als Joris even later binnenkomt, mag hij meteen eten.

In de middag wordt er heerlijk gespeeld: drie kinderen boven (Max, Juna, Joris) en twee beneden (Eke, Elin). De bovenkinderen ruimen ook alles keurig op, echt geweldig!

Na de thee met lekkere broodjes en een volle keuken met gezelligheid, gaat iedereen naar de deel met Dao en Ronja. En met die twee meiden stuift de energie door de ruimte. En er is veel samenhang.

Toen iedereen tegen 17.00 kwam binnen druppelen voor het tafelpoppenspel, was er direct aandacht en rust.
De eerste ouders komen al binnen voordat het spel uitespeeld is en ze blijven geduldig wachten ;-)

Om 6 uur is iedereen naar huis. Het weekend kan beginnen. Het was een hele mooie dag 

Anja: Roxanne en later Cynthia hebben deze dag goeddeels samen vormgegeven. Er is verbazend veel extra gedaan en toen het logeerweekend zo’n beetje begon om 16.30 ….. was de keuken al helemaal brandschoon!

Fijn weekend allemaal!