Vacatures Kinderhuis Maminka 2020

KINDERHUIS MAMINKA UIT HAVELTE IN DRENTHE HEEFT 3 VACATURES

Kinderhuis Maminka is een antroposofisch georiënteerd particulier kleinbedrijf. Het antroposofische drukt zich uit in hoe we naar kinderen kijken, in wat we hen wel en niet bieden en in wat we als leiding van onszelf vragen. Kinderhuis Maminka ligt tussen de weilanden op een paar 100 meter van de openbare weg en het terrein biedt vele uitdagingen. Er mogen dagelijks 28 kinderen vertoeven: 12 baby’s en kleine kinderen tussen 0 en 4 jaar (KDV) en 16 schoolkinderen (BSO). Daarnaast hebben we twee maal per maand een logeerweekend voor jongeren met een beperking.

We hebben op korte termijn 3 vacatures:

Vanaf mei of eerder: de derde medewerker voor bij de kleintjes vanwege de komst van 4 baby’s; ca. 30 uur.
Vanaf maart of later: de tweede medewerker voor bij de schoolkinderen, vanwege verlengd verlof; ca. 20 uur.
Een zelfstandig medewerker voor één van de twee weekenden per maand.

Je werkt in een vast rooster met vaste kinderen. Pedagogisch medewerkers, die in de volle breedte inzetbaar kunnen en willen zijn hebben onze voorkeur; een kindcentrum is altijd aan verandering onderhevig.

Samenvoeging van de vacatures is bespreekbaar. Mede afhankelijk van hoe ons bedrijf zich ontwikkelt, kunnen twee van deze banen op termijn vaste contracten worden.

We zoeken collega’s, die onze visie kennen, begrijpen of graag willen leren.

Wie ben jij?

Je bent een bevlogen en enthousiast persoon die collegiaal is ingesteld en stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bent een echte teamspeler, maar kunt ook prima zelfstandig werken. Je bent professioneel genoeg om te zien waar je al goed in bent en wat je nog hebt te leren.

Bij ons draait alles om het huishouden en goede zorg: om de kern van het bestaan. Dat kun je beamen, wil je meedragen en graag nastreven.

Je hebt een relevant diploma waarmee je gekwalificeerd bent om in de kinderopvang te mogen werken. Je kunt structuur en veiligheid bieden en je hebt een goed overzicht. Je bent op een gezonde manier zelfverzekerd, invoelend en ordelijk. Je ziet wat er nodig is, hebt daadkracht en je bent initiatiefrijk, flexibel en creatief. Je houdt ervan om binnen en buiten alles opgeruimd en smaakvol te houden. Je houdt van klussen, tuinieren, repareren, schilderen (als klus of kunstzinnig), naaien, toneelspelen, zingen. Misschien bespeel je zelfs een instrument! Je bent een 1000-poot of je wilt er een worden.
Je hebt de gave om met ieder kind echt contact te maken en je kent alle 47 kinderen van Maminka; je wordt mentor van een aantal van hen.

Wie zijn wij?

Wij zijn een stuk of 12 medewerkers, stagiaires, vrijwilligers in binnen- en buitenschil. Wij zijn tussen de 20 en 75 jaar oud, werken hard en stralen dat ook uit. Wij hebben allemaal minstens een mooi aantal van de genoemde vaardigheden en talenten die we ook in jou zoeken en/of wij zijn bezig deze te ontwikkelen. Er is bij ons wèl tijd, als je beseft dat goede zorg en mindful voorleven de kern van het werk is en hetzelfde als liefdevol opvoeden. Bij ons ontwikkelen kinderen zichzelf en wij volgen. Bij ons geen ‘U vraagt en wij draaien’. Geen prinsen en prinsessen hier. We leven het leven voor, veel meer dan dat we voortdurend met kinderen spelen of hen bezighouden.

Wij zijn mensen die zichzelf willen bijscholen en Kinderhuis Maminka biedt ons deze mogelijkheid. Wij zijn gezegend met een ondersteunende Oudercommissie.

Wat bieden wij?

Wij dienen onze gezinnen en dat doen we door goed voor hun kinderen te zorgen. Wij voeden op, dagen uit, volgen, omhullen. Wij bieden dagelijks warme meest biologisch(-dynamisch)e maaltijden. Brood bakken we zelf of het komt van een bio-bakker. Voorlezen, zingen, niksen, spelen, lekker werken (mest ruimen, hooi voeren, afwassen, bladharken), tafelpoppenspelen, pony-rijden en meewerken in de kas en de moestuin zijn zoal bezigheden die we graag doen. We hebben geen schermen; wel veel poppen en creatief/ kunstzinnig speelgoed en materiaal. De kinderen spelen dagelijks veel buiten. We volgen de seizoenen en houden van kleine en grote feestjes.

Bij ons ligt de nadruk op goed en niet op leuk (niet dat er niets te lachen valt). En op maatwerk.

Ons motto: ‘Niet het vele is goed, maar het goede is veel.’
Wij bieden ook jou een warme en inspirerende werkomgeving in een enthousiast team, dat op weg is naar zelf-sturing en zelf-organisatie. Je krijgt ondersteuning van een pedagogisch coach, zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen. Wij salariëren volgens de CAO kinderopvang.

Nieuwsgierig?

Wil je komen werken?

Solliciteer per omgaande via info@maminka.nl t.a.v. Anja de Vletter, met een motivatiebrief en een C.V.

In week 8 2020 houden we de eerste sollicitatiegesprekken om nader kennis te maken.