Shetlandpony Sjaak bij Maminka

Sinds eind juni loopt er bij Maminka een kleine Shetlandpony rond. Hij heet Sjaak.
Sjaak is grappig, maar heeft een echt Shetlandkarakter. Hij kan alleen onder deskundige begeleiding door de kinderen bereden en verzorgd worden. De grotere kinderen kunnen ook met hem wandelen. Hij is dan net een grote hond.
Na de vakantie moest Sjaak echt schakelen. Hij was wat weerbarstig en wijkend, maar zonder te bijten of te trappen. Nu brengt Jan hem dagelijks naar de omheinde tuin, zodat hij de kinderen steeds ziet. Hij staat daar aan een stickje (bleek hij helemaal aan gewend) en af en toe mag hij los. Het stickje is nodig als het gras te rijk is; dan vreet Sjaak zich naar een bekende kwaal (hoefbevang). Als hij vrij rond loopt, vind je hem ook bovenop de berg!
Sjaak
Erik heeft voor Sjaak een stalletje gemaakt dichtbij de boerderij, met daarachter een strohuis en erboven een zoldertje. Daar is het leuk spelen! In het dierenweitje is een stuk omgespit tot zandgrond, waar Sjaak ‘s avonds naar toe gaat. Daar is hij dan samen met Aalteke de geit en Hannah het schaap. Schraal hooi in de ruif. Want Sjaak moet ook ‘s nachts niet teveel eten.